Wat is dit?

Op het eerste gezicht voelt deze website een beetje vreemd aan. Waarom zo een lange naam? Wat betekent het? Waar komt het vandaan?

Qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm zijn alle letters van het Engelse Qwerty-toetsenbord. Deze website dient als platform voor al het geschreven werk. Een plek waar woordkunstenaars, dichters, poëten, schrijvers etc. hun werk kunnen presenteren.

Motivatie

Je bent een woordkunstenaar, die veel teksten op zijn telefoon typt. Je opent kladblok op je telefoon wat is dan het eerste wat je ziet? Een leeg wit veld en je Qwerty-toetsenbord. Dit is je karakterset, je taalgereedschapskist waar alles mee begint. Tegenwoordig begint alles bij het toetsenbord, elk verhaal, elk theaterstuk, elke geschreven tekst, elk computerprogramma. Letterlijk alles. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en oneindig veel lettercombinaties. Er zijn nog zoveel verhalen om te schrijven, dus pak je telefoon en produceer een nieuw verhaal.


Als je een verhaal, gedicht, of een spokenword-stuk hebt geschreven kun je die hier insturen om op deze website geplaatst te worden.

QWERTY is als het ABC van het World Wide Web, alles begint hier een gedicht, verhaal of een rap.

Steven Koerts